Goede doelen-bijlagen Trouw

 

Mona van den Berg is een bevlogen, sociaal betrokken fotograaf. Ik werk al jaren samen met haar en samen maakten we een paar reportages die ik nog steeds als de kersen op de taart van mijn portefeuille beschouw.
Een paar keer per jaar maakt Mona samen met verschillende goede doelen een bijlage naar aanleiding van een speciale dag, zoals Wereld Vluchtelingendag, Dag van de Rechten van de Vrouw, Kinderrechten. Mona maakt bijna alle foto’s, wat keer op keer tot een indrukwekkend geheel leidt. De bijlage wordt verspreid bij dagblad Trouw verspreid.
Als eindredacteur zorg ik voor eenheid in alle teksten, die door zowel freelance journalisten als door de goede doelen zelf aangeleverd worden. Ik ben verantwoordelijk voor foutloos taalgebruik, samenhang, koppen, intro’s  en controleren van de pdf.

De bijlage van de Dag van de Rechten van het Kind is te lezen (en zien!) op Mona’s website.