125 jaar bewegwijzering in Nederland

Soms komen er klussen op mijn pad waarbij ik aanvankelijk denk: zou dat wel boeiend zijn? Maar zoals bij bijna alles, blijkt dat als je je erin verdiept, bijna elk onderwerp interessant kan zijn. Neem bewegwijzering. Nooit over nagedacht. Zo vanzelfsprekend als schoon kraanwater. Dat daar een hele wereld achter zit, kwam ik achter toen ik door de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) gevraagd werd om de website over 125 jaar bewegwijzering te vullen met allerhande artikelen over bewegwijzering. Dan blijkt zo maar dat ons land koploper is in bewegwijzering en een bijzondere geschiedenis kent als het gaat om mensen van A naar B brengen.

Bijna alle foto’s op de website zijn van Jorrit ’t Hoen.

Ook schrijf ik voor de NBd columns voor de directeur Sabine Kern. Altijd bijzonder om in de stem van iemand anders te kruipen, dat iemand de column uit zijn/haar naam leest en denkt: ja, zo zou ik het precies zeggen.