Peuters zijn net echte mensen

Volgens psycholoog Thomas Gordon kan het: effectief communiceren met kinderen. Een (meer) gelijkwaardige relatie met je kind, niet op basis van ‘strijd’, maar vanuit het uitgangspunt dat je samen in één team zit. Samen problemen oplossen zonder machtsmisbruik, zonder straffen én belonen, met open en eerlijke boodschappen. een pot goud aan het eind van de regenboog? Ik deed de cursus en weet nu: het werkt. Voor PS Kind schreef ik dit artikel over mijn ervaringen. Een lezer mailde mij dat ze het zo fijn vond dat ik zelf ‘met de billen bloot ging’. Door eerlijk te zijn over je eigen mindere kanten als opvoeder, leer je. En kan je andere ouders laten zien dat het echt allemaal niet perfect hoeft. Opvoeden, samen zijn met je kind(eren) kan echt ook gewoon hartstikke leuk zijn!