Over mij

10406904_873883729343872_1192179862346903115_n

De wereld verbeteren – als 17-jarige was mijn ambitie niet minder dan dat. Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam leek mij het beste startpunt. En zo geschiedde. Vijf jaar later vertrok ik met een diploma op zak voor een jaar richting Azië, waar ik meer over het leven en vooral mezelf leerde dan in al die twintig jaar daarvoor.

De wereld verbeteren – dat wilde ik als 22-jarige nog steeds. En dus ging ik voor Greenpeace Nederland werken. Eerst op de afdeling Educatie, waar ik samen met een hecht team een educatief programma voor jongeren op poten zette op voormalig actieschip De Sirius. Later op de afdeling communicatie, waar ik schreef voor de website en het donateursmagazine. Actievoeren deed ik ook, bijvoorbeeld in Bhopal, India, waar de restanten van de grootste giframp in de geschiedenis (1984) nog steeds open en bloot op het voormalige fabrieksterrein van Union Carbide (nu Dow Chemical) ligt. Ik schreef een blog over mijn ervaringen en wist: dit is wat ik wil. Schrijven. Mensen een podium bieden hun verhaal te delen. En zo, wellicht, de wereld een beetje beter te maken.

Het blog over Bhopal werd mijn toegangsticket voor de master journalistiek en Media aan de UvA. Ik liep stage bij Het Parool en bleef ‘hangen’. Sinds 2005 schrijf ik achtergrondverhalen, interviews en reportages voor diverse dagbladen en tijdschriften, de laatste jaren vooral over onderwijs, opvoeding en (geboorte)zorg.  Hetzelfde doe ik voor magazines van diverse ngo’s (KWF, Greenpeace). Daarnaast schakelen steeds meer instellingen en bedrijven mij in om de pagina’s van brochures, websites en jaarverslagen te vullen.

Een vlotte pen, niet aflatende nieuwsgierigheid, oprechte interesse in mijn onderwerp: dat zijn mijn sterke kanten. Ik heb in al die jaren nog nooit één deadline gemist. Ik regel het. Altijd. Voor veel klanten ben ik een probleemoplosser: snel, accuraat en (niet onbelangrijk) zonder zeuren.

De wereld verbeteren – die ambitie is niet verdwenen, maar wel veranderd. Met het moederschap ben ik me meer dan ooit bewust van de wereld waarin mijn drie dochters opgroeien. De wereld is niet zwart-wit; zoveel heb ik wel geleerd door mijn werk als journalist. Die complexiteit probeer ik te snappen, door te luisteren, te lezen, te kijken. En anderen hún verhaal te laten vertellen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.